مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (١٢ اردیبهشت ١۴٠٣) | اواخر هفته، خراسان رضوی و مشهد بارانی می‌شود افزایش حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران، امروز به تصویب رسید + جزئیات (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) ابلاغ مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان کمتر از ۷ سال (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) جلوگیری از ۱۳۰ سقط جنین به‌همت مرکز «نفس» در شهرستان قوچان تعرفه ویزیت پزشکان بخش خصوصی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد بسته ویژه اینترنت رایگان دولت برای معلمان + جزئیات تصادف خودرو حامل سوخت در خراسان جنوبی ۲ کشته برجای گذاشت (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیات راه‌اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض مبارزه با فساد در تأمین‌اجتماعی با ۴۶ میلیون مخاطب مستقیم جدی است اختلافات مالی در یک خانواده مشهدی منجر به قتل شد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) رفاهیات معلمان باید همزمان با اجرای کامل رتبه بندی پرداخت شود یک فعال کارگری: دلخوری بازنشستگان اجرانشدن ماده ۹۶ از سوی دولت است جدول اضافه‌حقوق بازنشستگان در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ | مابه‌التفاوت پرداختی فروردین بازنشستگان در خرداد واریز می‌شود پیش‌بینی بارش باران در بیشتر مناطق کشور (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان راه‌اندازی ۶۰۵ پویش مردمی برای کاشت درخت در خراسان رضوی
سرخط خبرها

اوقات فراغت دانش‌آموزان و سایه سنگین کرونا | خانواده‌ها اوقات فراغت فرزندان را متنوع و غنی کنند

  • کد خبر: ۷۳۲۰۲
  • ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۷
اوقات فراغت دانش‌آموزان و سایه سنگین کرونا | خانواده‌ها اوقات فراغت فرزندان را متنوع و غنی کنند
روان‌پزشک و فوق‌تخصص روان‌پزشکی کودک و‌ نوجوان گفت: خانواده‌ها فارغ از اینکه علایق و اولویت‌هایشان را در کودکان جست‌و‌جو کنند، اوقات فراغت فرزندشان را متنوع و غنی کنند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، با شروع فصل تابستان و پایان سال تحصیلی دانش‌آموزان، دغدغه همه خانواده‌ها مفیدگذراندن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است. اما تابستان امسال هم مانند سال گذشته زیر سایه کرونا محدودیت‌هایی برای برگزاری حضوری کلاس‌های آموزشی و تفریحی به‌وجود آورده و همین امر باعث شده است خانواده‌ها بیشتر نگران سپری‌شدن وقت فرزندانشان باشند.


از طرفی، بازار بازی‌های رایانه‌ای و گیم‌نت‌ها حسابی داغ است و نگرانی بیشتر خانواده‌ها این است که کودکان و نوجوانان ساعت‌ها وقتشان را صرف این بازی‌ها می‌کنند؛ بازی‌هایی که تأثیرات مخربی بر سلامت روان و جسم فرزندان دارد.


به‌گفته دکتر میرزاده، روان‌پزشک فعال حوزه کودک و نوجوان، ما همیشه از اوقات فراغت و هدررفتن وقت بچه‌هایمان نگرانیم و بیشتر خانواده‌ها تصورشان این است که داشتن اوقات فراغتی که به تفریح بگذرد، نوعی هدررفتن وقت کودک و نوجوان است. این موضوع اکنون مهم‌تر می‌شود که خانواده‌ها مسابقه گذاشتند فرزندانشان را در کلاس‌های مختلف ثبت‌نام کنند تا از وقتشان درست استفاده کنند.


وی گفت: درواقع ما باید یاد بگیریم که اوقات‌فراغت‌داشتن و تفریح و سرگرمی‌داشتن نه‌تن‌ها اتلاف وقت نیست، بلکه می‌تواند برای رشد شناختی فرزند و رشد مهارت‌های اجتماعی بسیار مفید باشد. ضمن اینکه به تلطیف روح و آرامش فرزندان نیز کمک می‌کند.


به‌گفته این روان‌پزشک، وقتی کودک و نوجوان آرامش روان نداشته باشد و شاد نباشد و از کاری که می‌کند لذت نبرد، در سایر حوزه‌های زندگی هم نمی‌تواند موفق باشد. خانواده‌ها باید مدنظر داشته باشند که بچه‌ها را به جمع‌های فامیلی یا به‌عبارتی خانواده گسترده انس دهند.


وی افزود: توصیه‌مان این است که خانواده‌ها با خانواده گسترده‌شان مثل پدر و مادربزرگ، خاله، دایی، عمو و عمه ارتباط داشته باشند. ارتباط با خانواده گسترده باعث پیشگیری از سوءرفتار‌ها در کودک و نوجوان می‌شود. بیشتر خودکشی‌ها و انحرافات اجتماعی ما نیز به‌دلیل این است که ارتباط با خانواده گسترده را محدود کرده‌ایم و بچه‌ها بیشتر در خانه‌ها پای رایانه هستند.


وی تأکید کرد: لازم نیست خیلی به‌دنبال تفریحات گران‌قیمت باشیم؛ استفاده از فضا‌های کوه، پیاده‌روی همراه با خانواده، گاهی پیشنهاد دوچرخه‌سواری هم می‌تواند مفید باشد. اما به‌دلیل اینکه بعضی خانواده‌ها توان اقتصادی خرید دوچرخه ندارند، حتی پیشنهاد پیاده‌روی و بازی‌های قدیمی که بین کودکان رواج داشت نیز مفید است، چون هدف از انجام بازی خوش‌حال‌بودن است؛ بنابراین بازی‌های سنتی و کودکانه محلی قدیمی را دست‌کم نگیرند و دنبال تفریحات گران‌قیمت نباشند. اجتماعات خانوادگی و بازی‌های ساده، هم می‌تواند به بچه‌ها شادی هدیه بدهد و هم به قدرت شناخت و مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی و دوست‌یابی‌شان کمک می‌کند.


دکتر میرزاده یادآور شد: گاهی خانواده به‌دنبال این است که اهدافش و نیازهایش را در بچه دنبال کند و فرزند را به کلاس‌هایی می‌فرستد که هیچ علاقه‌ای در او ایجاد نمی‌کند. استفاده از بازی‌های رایانه‌ای و از این قبیل بازی‌ها که در طولانی‌مدت اعتیادآور است و گاهی دیده شده است که کودک و نوجوان ساعت‌ها وقت صرف بازی می‌کند. این مسئله جای نگرانی دارد، زیرا نه‌تن‌ها خوشایند نیست، بلکه بازی‌هایی که جنبه برد و باخت دارد، استرس‌زا و آسیب‌زاست.


میرزاده تأکید کرد: باید از بازی‌های کم‌تحرک و نشستنی و رایانه‌ای کمتر استفاده شود، زیرا کودکان و نوجوانان در معرض چاقی و بلوغ زودرس قرار دارند، پس لازم است والدین موقعیت‌های جذاب و بانشاط و البته پرتحرک فراهم کنند.


به‌گفته این روان‌پزشک، خانواده‌ها می‌توانند از امکانات ورزشی و سرگرمی که شهرداری مشهد در شهر ایجاد کرده است استفاده کنند؛ مثل پردیس مادر و کودک یا فرهنگ‌سرای کودک و آینده که من همیشه مراجعه‌کنندگانم را به استفاده از این مکان‌ها نشویق می‌کنم. امیدوارم مردم هم این امکانات را قدر بدانند و از آن‌ها استفاده کنند و در حفظ و استفاده بهینه از این امکانات نیز بکوشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->